in

Co dziś zamówię? Zamawiaj bezpośrednio od ulubionych restauracji i wspieraj lokalną gastronomię

Co dziś zamówie alboalbo

Gastronomia, jak i wiele innych lokalnych biznesów przeżywa teraz trudny czas. Zamknięcie restauracji dla klientów bezpośrednio przekłada się na spadek dochodów i brak pracy dla wielu osób zaangażowanych w ten segment rynku.

Najgorszy scenariusz zakłada zamknięcie na stałe wielu z popularnych miejsc – nie musi tak być! Wspólnymi siłami możemy wesprzeć lokalne restauracje i pomóc im przetrwać ten wymagający okres. W jaki sposób? Zamawiając ulubione dania bezpośrednio z wybranych lokali. Codzienną dawkę inspiracji i listę miejsc z ofertą na wynos przedstawia projekt Co dziś zamówię?

Wsparcie dla gastronomii

Czas izolacji wymusił zmianę dotychczasowego stylu życia, jednak nie musimy rezygnować ze wszystkich przyzwyczajeń. Każdy z nas lubi odkrywać nowe smaki na gastronomicznej mapie Polski, ma również listę swoich ulubionych, często odwiedzanych restauracji. Teraz, właśnie te miejsca potrzebują naszego wsparcia. Pomoc jest bardzo prosta. Wejdź na profil Co dziś zamówię?, zdecyduj na co masz ochotę, dobierz odpowiedni lokal i złóż zamówienie bezpośrednio pod wskazanym numerem telefonu. Ostatni punkt jest szczególnie ważny, ponieważ w ten sposób cała kwota, na którą opiewa rachunek trafi do zespołu restauracji.

Co dziś zamówię?

Projekt powstał z połączenia dwóch ważnych akcji społecznych, które funkcjonują w social mediach pod hasłami #wspieramgastro oraz #zostanwdomu.  Celem Co dziś zamówię? jest przedstawienie lokali, które oferują opcję dań na wynos i bezpośrednie przekierowanie do nich klientów.

Zasięg akcji jest w tej chwili ograniczony do Warszawy, jednak w kolejnym etapie możliwe jest rozszerzenie działań na inne miasta.

Na dedykowanych profilach w social media pojawiają się selekcje potraw, przekąsek, a nawet przetworów prosto od najlepszych warszawskich lokali.

Nie wiesz co zamówić? Z pomocą przychodzi chatbot, który podpowie niezdecydowanym co wybrać w zależności od wielkości głodu, czy preferowanej kategorii kuchni. Za jego pośrednictwem można również zgłaszać propozycje restauracji, które zostaną przedstawione w kolejnych postach na profilach Facebook i Instagram.

Wszystko po to, aby wspólnymi siłami wesprzeć gastronomię, ale także przenieść doświadczenie restauracji do własnych domów, w oczekiwaniu na powrót do codzienności. Pozostaje tylko jedno pytanie – co dziś zamówisz?

Za koncepcję kreatywną i realizację projektu non-profit odpowiada agencja kreatywna albo albo.

FB: https://www.facebook.com/codziszamowie/

IG: https://www.instagram.com/codziszamowie/

alboalbo.com 

 

One Comment

Leave a Reply

    Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

    Patricjus ziecik henkel

    Patricjus Ziecik dyrektorem marketingu w Henkel Polska

    Zubr fundusz żubra

    Żubr wspiera w potrzebie Biebrzański Park Narodowy