Stoi przed tobą parująca miska, pełna przepysznych kurzych skrzydełek. Co robisz? Bierzesz je do ręki i próbujesz odrywać zębami kawałki mięsa, uważając jednocześnie na cieniutkie kostki i skapujący sos? Zmagasz się z nimi za pomocą noża i widelca, tracąc przy tym wysiłku więcej kalorii, niż spożyłeś? A przecież jest prostsza metoda, która od kilku dni podbija internet.
Zgodnie z instruktażowym filmem „How to Eat Chicken Wings Like a Lady” przygotowanym przez serwis Food Beast – twórców między innymi nowych metod jedzenia jabłek:
i babeczek:
Jedzenie skrzydełek powinniśmy zaczynać od usunięcia wystającej chrząstki. Sprawi to, że kości pozostające w mięsie będą łatwiejsze do wyciągnięcia, co jest następnym krokiem, jaki powinniśmy wykonać. Delikatnie przekręcamy i usuwamy mniejszą kość, która powinna dać się bez trudu wyciągnąć, po czym to samo robimy z większą kostką. Kilka sekund, trzy proste ruchy i zostaje nam samo mięso. I ile w tym uroku 😉
Wszystkim życzymy smacznego, ale przypominamy też podobny „tutorial” przygotowany przez kelnerki z Hooters. W sam raz na piątkowy wieczór.